Lichten bedienen met de draadloze Niko Home Control hub

  Niko Home Control is een systeem voor de realisatie van domotica in je woning. Via een draadloze hub (Niko 552-00001) worden alle verbonden toestellen vanop afstand gestuurd. Zo kan je vanuit jouw zetel de lichten bedienen. In principe is dit zelfs mogelijk als je niet thuis bent (bijvoorbeeld als je al op kantoor bent maar vergeten bent de lichten te doven). 

  Via deze hub kan je ook meerdere lichtpunten combineren. Dat is handig wanneer je bijvoorbeeld televisie gaat kijken en bepaalde lampen wil doven/aanzetten.

  Deze Niko Home Control hub vormt als het ware een verbinding tussen bedieningselementen (zoals je smartphone of een draadloze schakelaar) en de verlichting. Het ontvangt de nodige signalen en zorgt dat de juiste output naar elke lamp gaat. Omdat het toestel draadloos is (buiten een voedingskabel) kan je het vrijwel overal zetten.

  De communicatie gebeurt via een 868,3 MHz protocol. Er is een zendbereik van ongeveer 10 meter, maar dit kan uitgebreid worden via Mesh-technologie. Verbonden toestellen zullen het signaal dus versterken en het bereik vergroten.

  De programmatie van alle functies verloopt via de Niko Home Control programmeersoftware. Die is te vinden op de website van Niko. Daar kan je de software downloaden.

  © Lichtuit. Alle rechten voorbehouden.

  Please publish modules in offcanvas position.