Ledlampen: de verlichting van de toekomst!

  Steeds meer mensen kiezen voor ledlampen in hun woning. Dat is helemaal geen verrassing, want deze kleine lichtdiodes bieden een heleboel voordelen.

  Hoge lichtkwaliteit en een duurzaam product

  Steeds meer mensen komen erachter dat led lampen, ideaal in bijvoorbeeld een groene stadswoning of in een nieuwbouwhuis, dé verlichting van de toekomst zijn. Dit heeft vooral te maken met de lichtkwaliteit van dit type lampen, maar ook met hun duurzame karakter. Led lampen, waarover je ook kunt lezen op woononline.net, hebben echter nog veel meer voordelen. Welke positieve aspecten heeft deze lampensoort? En welke mogelijkheden zijn er om deze lampen duurzaam en slim in te zetten om jouw woning goed te verlichten?

  De vele positieve kanten van een led lamp

  Led verlichting is feitelijk een onmisbaar onderdeel van een klimaatneutrale woning. Wil je rekening houden met het milieu en met duurzaamheid, dan kun je niet zonder led lampen. De hoeveelheid energie die je met het installeren van led-verlichting bespaart, is aanzienlijk. In vergelijking met bijvoorbeeld gloei- of spaarverlichting verbruiken led lampjes liefst tachtig tot negentig procent minder energie. Dat ga je natuurlijk merken op de maandelijkse nota die je van jouw energiebedrijf krijgt: die gaat een stuk lager worden! De levensduur van led lampen is - dat is een tweede pre - zeer aantrekkelijk met gemiddeld zo'n 35.000 branduren. Ze gaan liefst vijf tot tien keer zo lang mee als traditionele verlichting: gloeilampen, halogeen- of spaarlampen. Voor de aanschaf betaal je meer, maar het terugverdienen gaat snel. Zeker als jouw lampen veel aanstaan en je veel lampen in huis of in jouw bedrijf hebt, kan led verlichting een enorme financiële besparing opleveren. Een derde pluspunt van led is het feit dat ze direct op volle sterkte branden, maar ook nadat ze lang hebben aangestaan niet heet worden. Jij of je kinderen (!) lopen dus geen risico om de vingers te branden aan de led.

  Toepassingen van led lampen: veel mogelijkheden

  Een vierde plus van led-lampen die nog aandacht verdient, is de grote keuze die je hebt qua soorten lampen en toepassingen. Er is op het gebied van led lampen veel te kiezen. Zo kun je alle kanten op met kleuren. Of je nu van wit, oranje, groen of blauw licht houdt: met led is alles mogelijk! Verder zijn er diverse toepassingen mogelijk, zoals het aansluiten van het licht op smart devices cq. Internet of Things, waarbij de verlichting goed ingesteld kan worden. Of maak gebruik van led dimmers om het licht perfect te kunnen afstellen!           

  © Lichtuit. Alle rechten voorbehouden.

  Please publish modules in offcanvas position.