Dé lampen voor in een industrieel interieur

  Industriële lampen, perfect te spotten bij de expert industrielelampen.net, zijn al jarenlang helemaal blits in de interieurs van moderne woningen in Nederland. Deze lampen passen in elk interieur, zijn tijdloos en kun je naast in een industrieel interieur ook gebruiken in bijvoorbeeld landelijke of klassiek ontworpen woonkamers. Hoe bepaal je echter welke industriële lampen geschikt zijn om op te hangen - of neer te zetten - in jouw industriele woning of ander type woningstijl? De tips hieronder helpen je bij het maken van een beslissing voor de voor jou perfecte industriële lamp!

  1. Bepaal de lampgrootte

  Een belangrijk aandachtspunt is de grootte van de lamp. Meestal zijn industriële lampen groot van formaat, ze weerspiegelen immers de typische industriële look van fabrieken en grote panden. Heb je een minder grote kamer of woning, dan zijn er echte ook kleinere lampen met een industrieel design verkrijgbaar. Houdt de grootte goed in de gaten, want in een kleine ruimte kan een groot formaat lamp erg pompeus en onbescheiden overkomen.

  1. Let op het gewicht

  Kies je voor een groot formaat industrielamp? Let dan goed op het gewicht! Lampen die meer dan tien kilogram wegen, kun je namelijk niet ophangen aan een gipsplafond. Houd het gewicht daarom in de gaten en voorkom dat de lamp van het plafond naar beneden komt.

  1. Soort lichtbron

  Bepaal welke lichtbron gewenst is. Dat kan led zijn, maar ook halogeen of een gloeilamp of spaarlamp. Wil je gekleurd licht, wit licht of geel licht? Houd hier dan rekening mee bij de keuze voor een lamp in een industrieel interieur. Als je bijvoorbeeld specifiek led-verlichting wilt gebruiken, zorg dan voor een lamp waarbij deze lichtbron goed tot zijn recht komt. Met led lampen kun je namelijk flink besparen op de energierekening.

  1. Kies een goede hoogte

  Ten slotte moet je de hoogte bepalen waarop de lamp komt te hanen. Als je een grote ruimte wilt verlichten, hangt de lamp hoog en heeft deze een krachtige lichtbron. Is jouw lamp bedoeld voor een kleine ruimte of een deel van de kamer? Dan kun je de lamp lager hangen. Of natuurlijk voor een staande industriële lamp kiezen.           

   

   

  © Lichtuit. Alle rechten voorbehouden.

  Please publish modules in offcanvas position.