Tips voor de aankoop van verlichting

  Wanneer je naar een winkel stapt om verlichting te kopen, bijvoorbeeld gerowonen in Lier, dan word je al snel overdonderd door het aanbod. In elke categorie zijn er vele lampen in de aanbieding. Hanglampen bestaan in alle denkbare formaten en kleuren, tafellampen heb je in honderden stijlen, enzovoort. Om de juiste verlichting in huis te halen zijn er enkele aandachtspunten om in je achterhoofd te houden:

  Tip #1: koop ledlampen

  Een eerste belangrijke tip gaat over de lichtbron. Bij lichtuit.be raden we aan om ledlampen te kopen. Die verlagen je energiefactuur tot 25 euro per jaar. Op lange termijn betaalt deze investering zich dus zeker terug. Vandaag de dag bestaat het grootste deel van alle lampen uit led, maar er zijn ook nog modellen in halogeen - die kies je best niet.

  Tip #2: durf te mixen

  In een modern interieur plaats je moderne lampen. In een landelijk interieur meer klassieke verlichting. Dat is logisch, toch? Wel, het kan ook heel mooi zijn om stijlen te mixen. Probeer eens een vintage plafondlamp in een modern eetkamer te hangen. Het resultaat zal je verbazen.

  Tip #3: licht met de juiste kleur

  Wie verlichting koopt staat er niet vaak bij stil, maar licht komt in vele tinten (ja, zelfs wit licht). De kleur kan je aflezen bij de kleurtemperatuur. Lampen van 2700 Kelvin hebben een heel warm en gezellig licht. Lampen van 4000 Kelvin verspreiden een heel koel wit licht. Beide soorten hebben een toepassing. Warm wit licht past in "gezellige" ruimtes zoals de slaapkamer en living. Koel wit licht installeer je in functionele kamers, zoals een kantoor.

  Tip #4: dimmen is handig

  Een dimfunctie geeft jouw verlichting meer flexibiliteit. Door te dimmen pas je zelf de intensiteit aan. Dat is erg handig in verschillende situaties, wanneer je bijvoorbeeld na het lezen van een boek de leeslamp als sfeerverlichting wil gebruiken.

  Tip #5: vergeet trends

  Elk jaar zijn er een aantal verlichtingstrends die iedereen probeert te volgen. Wij raden aan dit niet te doen. Want trends waren snel weer over. En een duur verlichtingsarmatuur verander je niet zo snel. Gebruik dus eerder decoratiestukken om jouw interieur trendy te maken.

  © Lichtuit. Alle rechten voorbehouden.

  Please publish modules in offcanvas position.