Veranda verlichting

  Een veranda is overdag perfect verlicht door de vele ramen (glazen wanden en dakvensters). Maar wanneer het donker wordt, heb je extra kunstlicht nodig. De juiste veranda verlichting zorgt voor meer comfort op donkere avonden.

  Om een veranda te verlichten zijn er veel manieren, van vaste plafondspots tot verplaatsbare lampen. Een overzicht:

  Spots in het plafond

  De verandabouwer kan tijdens het ontwerp van de veranda rekening houden met uw verlichtingsnoden en in het plafond een reeks inbouwspots voorzien. Deze lampen maken naadloos deel uit van de veranda profielen(1). Overdag zijn ze vrijwel onzichtbaar. Maar in het donker komen ze tot leven. Je kan de spots zelfs opdelen in meerdere lichtkringen. Dat komt zeker van pas bij grote veranda's, waarbij je slechts een klein deel van de oppervlakte wil verlichten. 

  Wandlampen

  De meeste wanden van veranda's bestaan uit glas. Maar dikwijls is er ten minste één muur die bestaat uit bakstenen. Hier kan je wandlampen tegen bevestigen. Deze lampen kunnen twee functies hebben: enerzijds als sfeerverlichting (bij zachte lampen) en anderzijds als functionele verlichting (bij een hogere helderheid). Veelzijdigheid troef dus!

  Vloerlampen

  Vloerlampen zijn hoge lampen die op de vloer staan. Ze zijn via een snoer verbonden met een stopcontact. Hierdoor zijn vloerlampen makkelijk te verplaatsen doorheen de veranda. Je kan ze vastnemen en aan de andere kant van de ruimte zetten. Daarnaast zal een mooie vloerlamp ook bijdragen aan de inrichting van het interieur. 

  Tafellampen

  De kans is groot dat er in de veranda een commode of wandtafel staat. Hierop kan je een leuke tafellamp plaatsen. Met haar gele lichtkleur hult ze de veranda in een aangename gloed. Dit type lamp is perfect als je 's avonds gewoon even wil relaxen in de veranda.

  (1) meer info: https://www.verandalandperfecta.be/veranda-profielen/

  © Lichtuit. Alle rechten voorbehouden.

  Please publish modules in offcanvas position.